RSS 1.0 FEED Powered by GM-RSS ארכיון האתר בטל רישום כתוב אלינו משאבי הפריק רישום לאיגרת פורום מייקרוסופט פורום הפריק מי אנחנו דף הבית

ביקורת אביזר: Arkon Car Mount CM-624
Helio - 06/07/2002
 

הפעם נסקור מוצר מסוג שאף פעם לא סקרתי באתר. אביזר למכונית. לא לדאוג, אני לא מתכנן שינוי בייעודו של האתר, אבל כיוון שזהו מוצר מעניין גם לנו המשתמשים בפוקט פיסי, חשבתי שכדאי להכיר גם אותו.



תמונה 1: תמונת המוצר מוכן על שולחן העבודה שלי, לפני התקנה

בתמונה 1 רואים תמונה של המוצר עם כל המרכיבים. מדובר במחזיק טלפון סלולרי ופוקט פיסי באותה היחידה. המוצר בא עם ספרון התקנה מסודר (באנגלית) ועם מטלית עם חומר ניקוי להכנת שטח ההתקנה.

מוצר כזה מאוד שימושי במכונית בזמן שצריכים להתקשר למישהו ואין לנו את המספר שלו בסלולרי, אלא בפוקט פיסי. הפוקט פיסי נגיש יותר, ובעזרת ה-CONTACTS או תוכנה לחיפוש קל של שמות אנשי הקשר (כמו זו של MOBIMATE) ניתן להשיג אותו בקלות ולחייג. בעתיד, כשנושא ה-GPRS וה-BLUETOOTH יהיו פתוחים בארץ, זה יהיה עוד יותר טוב; ניתן יהיה לחייג ישירות מהפוקט פיסי דרך ה-BLUETOOTH, או גם להשתמש באינטרנט דרך GPRS בשביל, לדוגמא, להיכנס למפה בוואלה ולבדוק איך מגיעים למקום מסוים.

שימו לב: אני לא ממליץ לאף אחד להשתמש בפוקט פיסי בזמן שהאוטו בתנועה. זה מסוכן ויכול לגרום לתאונות. עדיף תמיד לעצור לרגע בצד הכביש ולעשות את הבדיקות הדרושות, ולהמשיך לנסוע לאחר מכן.



תמונה 2: המוצר מפורק ממתין להתקנה

הבה נעבור למוצר. הוא מגיע מפורק, באריזה קומפקטית, כמו שרואים בתמונה 2 (בעצם כמעט, בתמונה כבר הרכבתי את החלק שבצד שמל, המורכב משני חלקים, הציר הגמיש והפלטה בה מרכיבים את המחזיקים).



תמונה 3: ממלכת ההרכבה

ההרכבה פשוטה מאוד: לקח לי בערך 2 דקות בשביל להיות עם המוצר מורכב לחלוטין. הכל מתחבר בטבעיות, אין צורך לדבק או דברים מסובכים. בדיוק כמו שרואים בתמונה 3, זה לשים במקום, ללחוץ, וזה מוכן.

אני מצאתי באג קטן בהרכבה: מחזיק הפוקט פיסי בא עם ארבעה "שפיצים" מאחורה, כמו רגליות קטנות. הרגליות העליונות לא נותנות למחזיק להיכנס למקומו בשום צורה, כך שהייתי צריך לחתוך אותם. זה נעשה בקלות עם מספריים (סכין יפני גם יעשה את העבודה), ולא לקח יותר מ-30 שניות מתהליך ההרכבה.



תמונה 4: פותחים את ה-"ואקום" להדבקה על הזכוכית

עברנו עכשיו לשלב ההתקנה ברכב. גם זה נעשה בקלות ובמהירות.

מתחילים מלתכנן טוב איפה רוצים לשים אותו. צריך להיות מקום שיחידת הואקום מגיעה לשמשה הקדמית, תוך כדי שהחלק המחזיק את המכשירים נשען על ה-dashboard. מציאת מקום כזה יבטיח יציבות כך שהמתקן לא ייפול. כמובן, כדאי שהמקום הזה יהיה קרוב לידיים של הנהג ולא יחסום את יציאות מיזוג האויר.

כשנמצא המקום, פותחים את המגן על יחידת הואקום, כמו שרואים בתמונה 4. השלב הבא ולפתוח את המטלית ולנקות את הזכוכית במקום שרוצים.



תמונה 5: מתקינים על הזכוכית

ההתקנה על השמשה פשוטה: דוחפים את המתקן נגד השמשה תוך כדי שמרימים עם האצבע את הכפתור היוצר את הואקום ביחידה, כמו בתמונה 5.

בינתיים אני כבר נוסע מספר ימים טובים עם היחידה, ויחידת הואקום מוכיחה את עצמה כיציבה ויעילה. נראה לי שב-ARKON השקיעו בשימוש בחלק באיכות טובה כדי להבטיח שלא יהיו לנו מכשירים "מעופפים" להם בתוך המכונית.



תמונה 6: היחידה המורכבת, ראיה כללית

התוצאה היא כפי שרואים בתמונה 6. מתקן יציב, נח, וקרוב לעיניים ולידי הנהג. הפעלת המכשירים הופכת להיות נוחה וקלה, מבלי להפריע לטווח הראיה של הנהג.



תמונה 7: המתקן המורכב בראיה מקרוב

תמונה 7 מביאה את התמונה מקרוב של המתקן המורכב. אפשר לראות ששני המחזיקים משאירים מקום להכנסת כבל הטענה של המכשירים. כך גם דואגים שהמכשירים לא יישארו ללא סוללה בנסיעות ערוכות.



תמונה 8: מפצל יציאת המצית

את בעיית ההטענה של שני מכשירים במכה אחת פתרתי עם מפצל יציאת המצית. ניתן לקנות יחידות כאלה ב-AUTO DEPOT בכ-60 שקל, אבל מצאתי יחידה הרבה יותר נוחה (מתכוונת ומתקפלת) ובמחיר הרבה יותר זול (29.90 שקל) בחנות של RADIO SHACK בקניון רננים ברעננה.

בסה"כ, מדובר באביזר שכל משתמש כבד בפוקט פיסי ירצה שיהיה לו באוטו. במיוחד בעתיד, עם שיחרור ה-BLUETOOTH וה-GPRS, כאשר האינטרקציה בין הטלפון והפוקט פיסי תלך ותגדל.

השאלה הטבעית של כל מי שיש לו טלפון וכבר הרכיב דיבורית באוטו: מה זה יעזור לי, כבר יש לי מקום לטלפון! תדעו, קיימים ב-ARKON דגמים אחרים, עבור הפוקט פיסי בלבד, בלי המקום לטלפון. וכמו שהיה אפשר לצפות, גם דגמים לטלפון בלבד. כמו כן, יש להם דגמים להרכבה על הוונטה של המזגן או על מחזיק הכוסות של האוטו, או להרכבה עם ברגים על ה-DASHBOARD.

בסה"כ, מדובר במוצר באיכות מצויינת. הוא יפה, מתמזג טוב עם ה-DASHBOARD. יחידת הואקום באיכות מצויינת, קלה להתקנה ויציבה לאורך הזמן. מומלץ ביותר למשתמשים שרואים שימוש לפוקט פיסי גם במכונית.

ביקרו באתר של ARKON ותכירו גם את הדגמים האחרים.

[ הקודם: "יצא גיליון יולי של Mobile World" ] [לעמוד הראשי] [ הבא: "גירסה חדשה ל-MetrO" ]

Powered By Greymatter





חפש   
חפש באתר עם גוגל   
Google
Web pocketpcfreak.com
חברות התומכות באתר
Onroad
iGo Website
PocketPCNetL (5k image)
Visual CE
Pocket Gear
חפש מוצר באמזון
Search Now:
הגרלות באתר
פרסים ומעמדים
Helio Diamant and Saar Avigour are Microsoft MVPs
אתרים חברים
Pocket PC Thoughts
Pocket PC Writer Net