תודה על כתבה שעושה לנו סדר בנושא השן הכחולה
מצב כמה מילים שלי בנושא שבטעות הושמו בשן הכחולה במקום כאן
ובהזדמנות זו אוסיף משהוא אני על מה בין שן כחולןה ל WIFI
WIFI הינה שיטה נוספת לתעבורה אלחוטית באותו תדר שבו עובדת השן הכחולה אך בקצבים מהירים פי 11
גם שן כחולה וגם - WI FI הינן שיטות קישור אלחוטיות בתדר רדיו RF באזור 2.4 גיגה בין מכשירים שונים למטרות שונות.
תדר השן כחולה זהה בעיקרו לתדר ה WIFI אבל לא בדיוק
השידור והשימוש בתדר ובשיטה של שן כחולה אסור בארץ- כולנו עברינים- . זאת משום שהתדרים הצריכים לשיטה זו לא שוחררו על ידי הצבא, ולכן משרד התקשורת לא נתן התר לכך.
כי זה יכול ליצור הפרעות
ראה את הפעלת הרדיו הפירטי וההפרעות למגדלי הפיקוח של המטוסים.
האיסור על השימוש בתדר משמעו גם - לפי החוק- איסור להחזיק במכשירים וציוד שיכולים לשדר בתדר זה גם אם הם מקולקלים -
אסמכתאות חוקיות ינתנו למי שיפנה אלי אישית
קצב העברת המידע ב"שן כחולה" נע בסביבות 750 K ועד 1 מגה
יש לו שני תקנים שההבדל בינהם הוא בטוח השידור האלחוטי שהוא
10 מטר או 100 מטר ובשניהם מדובר באותו קצב של העברת מידע.
כאמור שיטה זו עדין אסורה בארץ ולא אכנס טכנית לאופני השידור בשיטה זו.
מספיק לדעת שהיא מיועדת להעברת מידע בין שני מכשירם בקצבים שבסביבות מגה לטוחים לא גדולים וצורכת מעט מתח ויצרת מעט גלי רדיו באזור.
למשל חיבור טלפון לאוזניה טלפון למכשיר באוטו רמקולים למערכת סטריאו וכיוב.
שיטה שניה היא WI FI שגם היא עובדת על תדר רדיו באזור 2.4 גיגה אבל כאן עמדה לנו היכולת של המכשירים שעובדים בשיטה זו על כ 30 תדרים משתנים במקטע של 2.4 גיגה לצמצם את הפעלתם לחלק מהתדרים.
בארץ שוחררו לשימוש לציבור כ 18 תדרים מאחר ויצרני יבואני הציוד הצליחו לצמצם את הפעלת הציוד שלהם בשיטה זו בארץ לאותם 18 תדרים מותרים הותרה שיטה זו בארץ.
כך למזלנו עמדה לנו היכולת של הציוד מחול שמאפשר חסימת השידור בחלק מהתדרים ושימוש רק באלו שנפתחו לקבל את ההתר לשימוש בשיטת קישור זאת.
יתרון נוסף לשיטת השידור של WI FI הוא הטוח הגדול יותר שנע בין 100 ל 300 מטר
והעיקר הקצב של העברת הנתונים כאן שהוא גדול משמעותית מזה של שן כחולה ונע בסביבות 11 מגה במקום 1 מגה בשן כחולה.
כיום מדברים כבר על פיתוח מכשירים שיעבדו בקצבים גדולים בהרבה שיגיעו לגיגות של מידע ולמרחקים גדולים יותר של מאות מטרים ויאפשרו ליצור רשת ארצית כמו הסלולרית וזה בתדרים של 3.7. או 5.2 גיגה
הדבר עדין בניסוי ופיתוח.
ואז כמו שהטלפונים עברו לרשת אלחוטית כך יהה גם עם המחשבים.
רק לצורך ההמחשה מקובל לחשוב שקצב של מגה + - מאפשר זרימה טוב של וידאו וADSL מדבר על העברת מידע בקצב של 250 עד 750 K שהם פחות ממגה שהיא 1000K
לכן משתמשים בשיטת ה WI FI לקישור מחשבים נידים ומחשבי כף יד לרשת אלחוטית בבית ובעיר על דרך של נקודות חמות.
בעיקרון ניתן לרשת את כל המדינה ברשת WIFI ולהסתובב עם מכשיר מחובר כל הזמן כשהוא מדלג מתא לתא כמו טלפון סלולרי. הבעיות בנושא כיום הן אבטחת פרטיות. אך פיתרונות בנושא עולים ומתפתחים כך שעל אף הקשיים מאחר וזו נטית העולם הרי שהטכנולוגיה כיום עובדת על כך. כך שניתן לומר ברמה סבירה של ודאות שבעתיד הלא רחוק נקושר כולנו לרשת 24 שעות כמו בטלפון סלולרי.
לסיכום אני שניח שכולנו הבנו ש WIFI היא שיטת חיבור דומה בצורתה המופשטת לרשת ולחיבור כמו שן כחולה אבל חזקה יותר משהוא כמו לצורך ההמחשה "מלתעות" מול "שן אחת".
במילים אחרות עיקר ההבדל בין שתי השיטות באגף הביצועים הוא טוח גדול וקצב גדול יותר שבו מובילה שיטצ ה WIFI מול השן הכחולה.
אלא שרוחב פס -העברת מידע רבה יותר- וטווח גדול יותר, דורשים יותר מתח ויותר עוצמת גלי רדיו ולכן כשלא צריך לא עושים זאת.
מכאן שכל שיטה מיועדת לכמות המידע שצריך לעבור בה ולמתח הזמין לנו למטרה, כאשר זכרו שמדובר בציוד ללא חיבור חשמל קבוע מצד אחד ורצון לביצועים למשך זמן ממושך מצד שני.
בבית כשיש חיבור קבוע והמתח לא בעיה נעשה שימוש ברשותת WIFI לחיבור מחשבים. לעומת זאת בציוד נייד מכתיבים המתח והזרם את הבחירה בשיטת הקישור והשימוש .
כך שוב בדרך האנלוגיה כפי שלא נבנה כביש של 12 מסלולים לצורך כניסה לחניה , הרי שכן נבנה כביש כזה בין ערים.
כמו שיש סוגי כבישים שונים למכוניות יש סוגי "כבישים שונים לחיבורי מחשבים והעברת מידע" כך יש אינפרא אדום שהוא כמו שביל גישה לחניה לבית.
בחיבור מסוג שן כחולה נשתמש לחיבור שיש בו תעבורה רבה יותר כמו למשל כביש פנים שכונתי.
ובחיבור חזק ומהיר מסוג WIFI נשתמש להקמת רשתות וגישה אליהן כמו שוב באותה דוגמה כשיש רצון לחבר בין ערים כלומר באוטוסטרדות שבין ערים.
מאחר ומדובר בחיבור אלחוטי למכשירים נידים שצריכים מתח וחשמל להפעלה עצמית אין לנו עודפים לשחחרר לסוגי החיבורים השונים ולכן תמיד נשתמש ביכולת המתאימה לצורך
כך בבית הצנרת למים תהיה בקוטר קטן יותר מזו ברחוב וזו ברחוב תהיה בקוטר קטן יותר מזו שבין ערים וכיוב.
וכן כמו שהבנתם רחוק יותר מהיר יותר, חשמל יותר.
כתבה מאלפת בנושא פורסמה בYNET וכדאי לקרוא אותה בקישור הבא
http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2320333,00.html
מידע נוסף יש באתר הפוקט שם הושמה אותה שאלה ראו בקישור הבא
http://com.pocket.co.il/
שבת שלום
__
אלי שטרן