RSS 1.0 FEED Powered by GM-RSS ארכיון האתר בטל רישום כתוב אלינו משאבי הפריק רישום לאיגרת פורום מייקרוסופט פורום הפריק מי אנחנו דף הבית

GSM over WIFI - הפיתוח נמשך וטיוטת הטכנולוגיה כבר קיימת
Helio - 04/09/2004
 

לפני מספר ימים פרסמתי כאן קישור לכתבה של DAVID SHIER המדבר על טכנולוגיות עתידיות. אחד הנושאים עליו דיבר דייויד היה נושא ה-ROAMING המיידי בין רשתות GSM לרשתות WIFI המנוהל על ידי כרטיס ה-SIM של המכשיר.

אתמול והיום פורסמו ידיעות בהרבה אתרים בחו"ל על פירסום ה-SPECS של טכנולוגיה כזו על ידי קבוצת חברות המרכיבה את ה-UMA Technology Group. מדובר ב-14 חברות ביניהן אלקטל, נורטל, אריקסון, נוקיה, מוטורולה, סימנס, AT&T ו-T-MOBILE.

הטכנולוגיה מבוססת על מכשירים עם יכולת להתחבר גם ל-WIFI וגם ל-GSM. הרעיון מפורט בתרשים הבא:

UMA_diagram_architecture (36k image)

בגדול, לפי ההסבר שלהם, מכשיר יעבור אוטומטית מ-GSM ל-WIFI כאשר הוא נכנס לאיזור בו ישנה רשת WIFI אליה מותר להתחבר עם מספר ה-SIM שלו. בתוך הרשת, שרת יקח את כל השידורים של המכשיר ויעביר אותם לרשת הסלולרית או לרשת הקווית, בהתאם ליכולתו. עם יציאת המכשיר משטח הרשת, הוא ינדוד חזרה לרשת ה-GSM. כל זה באופן שקוף לחלוטין למשתמש המכשיר, אשר יכול להמשיך את שיחת הטלפון שלו, או את ה-GPRS SESSION שלו, ללא הפרעות.

הרעיון הזה מאוד מתאים למקרים בו רשתות GSM לא נקלטות טוב בתוך ביניינים, אך יש בהם רשת WIFI פעילה. זה ימנע את הצורך לשים אנטנות GSM בתוך הבניינים הללו כפי שעושים כיום, וכל נושא התקשורת יהיה פשוט יותר. וכמובן, במחשבה שמכשירי ה-3G יוצאים לדך, וערים שלמות מתחילות לקבל כיסוי WIFI, יתכן שבעתיד יהיה לנו חיבור מהיר מאוד בהרבה מקומות.

מה אתם חושבים?

יותר פרטים באתר ה-UMA Technology Group.

[ הקודם: "קצת חיוך... הוראות HP ל.. מה אסור לעשות עם מכשיר ה-iPaq..." ] [לעמוד הראשי] [ הבא: "mPhone Schedule - ניתוק הטלפון באופן אוטומטי" ]

Powered By Greymatter





חפש   
חפש באתר עם גוגל   
Google
Web pocketpcfreak.com
חברות התומכות באתר
Onroad
iGo Website
PocketPCNetL (5k image)
Visual CE
Pocket Gear
חפש מוצר באמזון
Search Now:
הגרלות באתר
פרסים ומעמדים
Helio Diamant and Saar Avigour are Microsoft MVPs
אתרים חברים
Pocket PC Thoughts
Pocket PC Writer Net