|
ובכן, הכרתי מכשיר מעניין מאוד, ושמו MotoQ.

נכון, הרבה כבר דיברנו על המכשיר הזה, אבל מאוד שונה לדבר לפי ידיעות בעתונות ולהחזיק את מכשיר ביד.
את הפרטים תראו בעמוד הכתבה.
המכשיר שהחזקתי היה עדיין עם הסמל של VERIZON עליו, אבל שימו לב, בהדלקת המכשיר כבר רואים מכשיר בעברית עם מערכת מותאמת עבור פלאפון בפרטים המינימלים, כמו הסמל בסקין.

למי שצריך קצת תזכורת, להלן מספר תכונות של המכשיר:
- מערכת הפעלה: Microsoft Windows Mobile 5 for Smartphone
- טלפון: CDMA כולל דור 3 (תמיכה באינטרנט מהיר)
- זיכרון: ROM של 128MB ו-RAM של 64MB
- תמיכה פנימית בבלותות'
- מקלדת QWERTY
- זמן סוללה: 3.5 שעות דיבור, 200 שעות המתנה
- מידות: 117 ממ' אורך, 64 ממ' רוחב, 12 ממ' עווי
- מצלמה 2MP
מוטורולה מפרסמת אותו כ-"המכשיר הכי דק עם מקלדת QWERTY", ויש להם למה. המכשיר הזה דק, ובמיוחד קל. סוללת ה-1130mAh פשוט לא שוקלת. המכשיר בגודל של פינקס הערות לכיס. נח, נעים ויפה.


מערכת ההפעלה היא סמארטפון, ואינה תומכת במסך מגע. אבל ה-Q בא עם מסך QVGA, כך שכמות המידע שאנחנו יכולים לראות על המסך דומה לזאת שרואים על פוקט פיסי. למרות שאף פעם לא עבדתי עם סמארטפון, היה לי מאוד קל להתרגל לעבוד רק עם הכפתורים.

גם להתרגל למקלדת הוא עניין שצריך לעבור אותו. בהתחלה מרוב פחד ללחוץ יותר מכפתור אחד השתמשתי בציפורניים, דבר שהיה ממש לא נח. תוך 5 דקות התחלתי לנסות להזתמש בכריות האצבעות, וגיליתי שיכולתי לעשות את זה בקלות יחסית.
המכשיר כבר בא עם AKU2.0, ובכך מוכן ל-PUSH MAIL מול שרתי EXCHANGE 2003 SP2. לא פלא שבמוטורולה קוראים לו BLACKBERRY KILLER.
הדברים היחידים שחסר לי בסמארטפון הזה (ובכל האחרים) הוא ה-Office Mobile ותמיכה פנימית ב-WIFI. אבל עניין ה-OFFICEבטיפול במיקרוסופט, ובקרוב כבר נוכל להוריד אותו. נושא ה-WIFI יותר מסובך, כי כונן ה-MiniSDIO של המכשיר לא מוציא מספיק מטח בשביל להפעיל את כרטיס ה-MiniSD Wifi של SPECTEC, כך שכרגע אין בכלל תשובה ל-WIFI.
מסקנה: למרות שהמכשיר טיפה גדול למי שמחפש טלפון פשוט, כל מי שפעם שקל להשתמש ב-BLACKBERRY בטח יתאהב בו. מדובר במכשיר נח, קל, חזק ומלא אפשרויות בהשוואה לטלפונים וסמארטפונים. ולמרות שמפריע לי טיפה שהלכו על מכשיר ללא מסך מגע ולמערכת סמארטפון במכשיר עם הגודל הזה ומסך כזה איכותי, אני די בטוח שהמכשיר הזה ישנה את יחסי הכוחות בשוק הסמארטפונים. מוטורולה הלכה עד הסוף הפעם, והוציאה מכשיר שלדעתי הוא מכשיר מנצח. ובגדול.
הערות כאן.
|