|

אחרי שראו מה עשתה הנדי למכשיר ה-Loox 720 עם כניסתו לארץ ואיך הפכו אותו שם למכשיר מועדף על ידי רבים, החליטו בחברת רוגב מחשבים לנסות את אותו הפטנט: לתת להנדי בלעדיות על השיווק של המכשיר החדש למספר חודשים, ולתת להם להפוך את המכשיר למותג. ב-הנדי התחילו לשווק אותו לפני כשבועיים, ונראה לי שמצליחים יפה איתו.
קראתי מספר כתבות סקירה על המכשיר הזה לפני שהתחלתי לבדוק אותו. הכתבה שהרשימה אותי ביותר היתה הכתבה של PC PRO באנגליה, אשר בתקציר שלה על ההתחלה כותבת ככה:
Verdict: Arguably the best PDA to have passed through the PC Pro labs, with some unique features to lift it above the crowd. Only a high price and niggly problems stop it from winning an award
האם הם צודקים? את זה נראה בעמוד הכתבה.
האריזה
האריזה נראית איכותית וקומפקטית.

עם פתיחתה, הכל נראה מסודר וצפוף שם בפנים.

הוצאתי את הכל, זה מה שאנחנו מוציאים מהקופסה:

הרכבתי את הסוללה, והמשכתי ל-6 שעות הטעינה המומלצות לפני השימוש של כל מכשיר כזה. אחרי טעינה, המכשיר חי.
קטן ודק

נתחיל מהמבט הפרונטאלי: המכשיר הזה הוא המכשיר הקטן ביותר שראיתי מימיי שהוא בעל מסך של 3.5 אינץ'. זה פשוט לא יאומן! אייסר השיגו את זה על ידי מספר טריקים עיצוביים שהקטינו את הגודל הדרוש מסביב למסך מבלי לפגוע בפונקציונאליות של המכשיר. הראשון מהם הוא מבנה ארבעת הכפתורים הפונקציונאליים ומיקומם: הכפתורים ארוכים ודקים, וצמודים ממש לתחתית המסך בקבוצה אחת. שנית, כפתור המשחקים הגדול, שלוקח הרבה מקום במכשירים האחרים, הוחלף ל-JOYSTICK רב-כיווני אשר עושה את אותו התפקיד בדיוק בנוחות רבה. כאן הביקורת היחידה שלי על המכשיר היא שלא עוסיפו את כפתורי ה-SOFTKEYS כפי שמכשירי WM5 צפויים לכלול. אבל לא נורא, ממילא זהו לא מכשיר שנבנה בשביל עבודה ללא נגיעה במסך.

בתמונה לעיל אתם רואים את הצד השמאלי של המכשיר. הוא דק בצורה מפחידה. רק 14מ"מ. אגב, משקלו 135 גרם עם הסוללה. זהו מכשיר המתאים לכיס של רופאים, מהנדסים, ומנהלים אשר רוצים לקחת מכשיר דק וקל איתם כל הזמן, ולא איכפת להם שילכו עם שני מכשירים (כי למכשיר הזה אין טלפון). הוא ממש לא יפריע שם, הוא יוכל לתקשר עם הטלפון דרך בלוטות' (על זה נדבר בהמשך) וקרוב לודאי הטלפון אף פעם לא ייצא מכיס המכנס, מהנרתיק בחגורה או מהתיק.
בצד הזה שמים לב לקיום של שני כפתורים, אחד מהם הוא כפתור ההדלקה, והשני הוא כפתור ה-LOCK, אשר כמו ב-IPOD מונע הדלקה של המכשיר על ידי לחיצת הכפתורים. מי חסר כאן? חסר כפתור ההקלטה, והוא לדעתי יהיה חסר לאותם הרופאים, מהנדסים ומנהלים. טוב, אפשר להציב את הפונקציה שלו באחד הכפתורים הראשיים. לא נורא, אבל חבל.

מלמעלה, כונן ה-SD ויציאת האוזניות. אין הרבה מה לספר על זה.

הצד הימני חלק לחלוטין.

בחלק התחתון ממוקמים כפתור ה-RESET והחיבור לסינכרון וטעינה. לא מדובר ב-MiniUSB.

להבדיל מהנטייה של המכשירים האחרונים, הבאים רק עם כבל סינכרון, ACER שמה עריסה ייחודית ואיכותית בחבילה.

לעריסה יש מקום לטעינה של סוללה נוספת, או טעינה של הסוללה כשהיא מחוץ למכשיר.

יש לה גם חריץ USB. תחברו לשם מקלדת ותוכלו לכתוב ממנה במכשיר כשאתם במשרד. לא ניסיתי עם עכבר כי כיום כל העכברים שיש לי הם אלחוטיים, אבל יש סיכוי שזה יעבוד.

העריסה מתוכננת לעבודה נוחה במצב PORTRAIT.....

.... וגם במצב LANDSCAPE באותה הנוחות.
בקיצור, Masterpiece עיצובי. אבל מה עם התכונות?
גמיש ומהיר ובכן, החלק הפנימי של המכשיר לא פחות מעניין מהחלק החיצוני. ACER ניסתה להתאים אותו לסוג מסוים של משתמשים, ועשתה מספר החלטות מעניינות בהחלט.

מפרט:
מעבד: Samsung S3C2440 במהירות של 400MHz זיכרון: RAM של 64 מגבייט, ROM של 128 מגבייט מסך: 3.5 אינץ' TFT VGA כונן: SD, SDIO, MMC סוללה: 1,200mAh, מספיקה לכ-8 שעות עבודה. בלוטות' בנוי במכשיר 802.11b בנוי במכשיר אין אינפרא-אדום

קודם כל, זהו המכשיר המהיר שאני ראיתי מימיי. הוא משחזר עם תוספת את המהירות של ה-Eten M600, קרוב לודאי כי אין לו טלפון (המעבד הוא אותו המעבד). ה-SOFT RESET מהיר, ותפקוד המכשיר, למרות שהוא מכשיר עם WM5, הוא זריז במיוחד.
ACER החליטה להשאיר את האינפרא אדום בחוץ, אבל שמה בלוטות' ו-WIFI, ונחשו מה?

נכון, ה-Bluetooth Stack הוא זה של BROADCOM, ולא זה של מיקרוסופט. למרות שכיום ב-WM5 ה-STACK של מיקרוסופט השתפר פלאים, ACER השקיעה (וזה עולה הרבה כסף) בתוכנה של BROADCOM (לשעבר של WIDCOMM) עבור תפעול הבלוטות'.

גם בתוכנה לניהול ה-WIFI הם השקיעו. תוכנה נקייה, המאפשרת לחפש רשתות ולקבל את כל הפרטים של ההתחברות, כולל כתובת ה-IP לכך שנוכל לבדוק אם ישנה בעיה כלשהי בהתחברות שלנו לרשת.
מבחינת תוכנה, ACER השקיעה בתוכנת BACKUP בלבד. לא רואים במכשיר דברים נוספים השווים התייחסות, מלבד כל מה שמגיע עם מערכת ההפעלה.
המחיר
כאן אני לא מסכים עם PC PRO. המכשיר הזה יהיה המכשיר הראשון בעל מסך VGA שיימכר מתחת ל-3,000 שקלים, ואני מדבר על הרבה מתחת ל-3,000 ש"ח. אפשר להתקשר להנדי ולשמוע.
השורה התחתונה
מדובר במכשיר קטן ודק, גמיש ומהיר בצורה מפחידה.
הכוונה של ACER היתה שהוא יהיה מכשיר ENTRY LEVEL לבעלי מקצוע, ובזה, עם מסך ה-VGA, בלוטות' ו-WIFI, הוא הכי טוב שיש.
מבחינת החומרה, ההחלטה להוציא את האינפרא-אדום ולשים בלוטות' ו-WIFI יכולה להפריע למספר משתמשים, אבל לדעתי הכיוון הוא נכון. שני דברים שחסרים לי בחומרה הם כפתור ה-RECORD והמצלמה המובנית. אבל את זאת ניתן כיום להחליף במצלמות SD טובות מאוד של SPECTEC ו-PRETEC.
יהיו כאלה שיגידו: מה, אין GPS? נכון, אין. GPS היה הופך את המכשיר הזה ליותר עבה וכבד, והוא היה מעבד חצי מהקסם שלו. עדיף להשתמש במקלט GPS בלוטות', הוא יעשה את העבודה בצורה טובה יותר מ-GPS מובנה ולא תצטרכו לסחוב את משקלו לכל מקום.
מסך ה-VGA של המכשיר הוא מצוין, מאוד בהיר ונותן גם לעיניים העייפות שלי לקרוא שם כל מה שארצה.
היכולת לשים אותו ב-LANDSCAPE בעריסה ולחבר לו מקלדת USB הופכת אותו למכשיר שניתן להפעלה נוחה גם במשרד.
בקיצור, אני חושב שהמכשיר הזה הוא כמו שאמרתי, מצוין לבעלי מקצועות חופשיים מסוגים שונים.
הציון: 8 מתוך 10.
שווה בדיקה.
|