|
תערוכת גלגלים היא נעלם גדול בעיני. והנעלם הוא, למה ?, למה להוציא 75.00 ש"ח לכרטיס בודד, כשבתום שעה של התנהלות זומבית בין דוכני סורגים, שמנים ושני יבואני רכב וחצי, נשארתי עם "זה" ביד. ולא שיש מישהו ממכירי שיעז להאשים אותי בהתעלמות מעולם הרכב. 4 גלגלי, דו-גלגלי וכל מה שזז מהר.
משכך, כל שנותר לצוות הכתבים המתוגבר של Pocket Freak , זה עתה חזרו עייפים מ- CeBIT, היה לחפש בזכוכית מגדלת את הלינק שלנו לעולם המופלא הזה, שתערוכת גלגלים מגמדת אותו לרמה של מצה מרוחה במרגרינה (התנצלות כמתבקש מכל אלו שמצה במרגרינה עושה להם את זה). רוצים תערוכת רכב מקומית (וכבודו של המארגן דורון גילר, במקומו מונח) המתינו ל"אחות הגדולה" - אוטומוטור. זו הנוחתת עלינו בחוה"מ פסח בכל שנה אי-זוגית. לחילופין השקיעו קצת כסף וצאו לחו"ל. הכי טוב, טוסו לגרמניה, שכרו Porsche מ- Avis ותנו בגז על ה- Autobahn.. עשרים וארבע שעות של כיף אמיתי, אבל עולה קצת יותר... טוב. לענייננו.
הקשר בין תערוכות מוטוריות לגאדג'טס כבר הוכח מזמן. מכונית עבור כאלה ואחרים היא הגאדג'ט האולטימטיבי. הוסיפו לה מערכת ניווט, שרתי W-LAN ו- BT, ממשקו אליה את נגן ה- MP3 ותבינו למה במיקרוסופט קיימת יחידה עסקית עצמאית לתחום אוטוPC.
ואילו כאן, בתחום הניווט מצאנו רק את NavNGO, שגם משתתפת בחסויות של התערוכה. GPS&More מציגה גרסה מצונזרת של הפיאסקו מסביט, למי שלא ראה את הדבר האמיתי והפסיד בגדול. בלטו בהעדרן המתחרות Destinator, שתיוצג בישראל ע"י איתוראן, ו- בנצ'מרק שהודיעה כי תשיק בקרוב תוכנת ניווט רביעית בישראל. מצד אחד זה מראה על זלזול בקהל המקומי (התרגלנו..), מצד שני זה מעיד על חוסר בטחון (ואת הקטע של "שיקולים אסטרטגיים" כבר אכלנו), מצד שלישי זה מעצים את NavNGO כפתרון הרציני היחיד לניווט אישי בישראל 2007.
בתחום הגאדג'טס, ראינו שם בעיקר את Onroad עם הופעה מכובדת במיקום חכם (כניסה/יציאה מביתן 10). היו שם גם Techtoys ( "נגעה קלות" בדסטינטור, עם מערכת אינטגרלית לרכב מבוססת CE5 שמוצעת בתערוכה ב- 9,000.00 ש"ח ב- 12 תשלומים, וגם חשפה טפח מגרסה חדשה ל- Skipper, תוכנה לניווט שטח), ו- Barcom, המשווק הישראלי של מוצרי סקאלה (אהבתי מתאם זעיר המוסיף לכל מכשיר בלא BT מקמ"ש BT. רק תחשבו על כל בעלי נגני ה- MP3 שמתים לזיווג עם אוזניות BT). אנחנו רואים כאן גאדג'ט מבטיח.
נותר לנו רק להנציח את כתבנו גיא לוי ברגע של אמת. מחפש את הארנק שלו, כמי שלא עמד בפיתוי בביתן On-Road. גם את הצלמת שלנו איריס א., יורה מבטים בצלם המערכת החובב (אני).

בקיצור, גלגלים 2007. דרוש שפצור דחוף !
|