RSS 1.0 FEED Powered by GM-RSS ארכיון האתר בטל רישום כתוב אלינו משאבי הפריק רישום לאיגרת פורום מייקרוסופט פורום הפריק מי אנחנו דף הבית

שימוש בתוכנות האהובות עליי ב-Smartphone - חלק 4: Newsbreak
Helio - 14/05/2007
 

אנחנו ממשיכים עם סידרת הכתבות על התוכנות המצליחות בסמארטפון. אחרי שדיברנו על Listpro, על CodeWallet ועל MetrO, אני חוזר לבית היוצר של Ilium Software בכדי לדבר על תוכנה נוספת שאני מאוד אוהב באופן אישי, אותה הופתעתי לראות גם בפלטפורמת הסמארטפון: Newsbreak, ה-RSS Reader של Ilium.

Newsbreak היא תוכנה המציגה את ה-RSS Feeds של אתרים המספקים שירותי RSS – כמו האתר שלנו, PocketPCFreak. כל הרעיון הוא שהאתר יספק עמוד מסוים בפורמט מסוים, המתעדכן בתדירות גבוהה, ואחרי שאנו מגדירים מספר הגדרות במכשיר, או במחשב, קורא ה-RSS יהיה תמיד מעודכן עם הידיעות החדשות, מבלי שיהיה לנו צורך להיכנס לדפדפן, לכתוב כתובת, וכו'. פשוט נכנסים לערוץ בקורא ה-RSS ורואים מה חדש.

בגירסתו החדשה, Newsbreak כולל גירסה לסמארטפון, וחשוב מכל, גם תמיכה ב-PODCASTS (חדשות בקול) ו-VIDCASTS (חדשות בוידאו). כך שכל העניין נהיה מאוד מעניין. אינני מתכוון לסקר את העניין של PODCASTS ו-VIDCASTS בכתבה הזאת, גם כי לא ניתן כל כך לתת לכם הרגשה על התוצאה וגם כי אישית אני עד היום לא הצלחתי להתחבר רגשית לעניין הזה. זה פשוט משעמם אותי. עדיף לי לקרוא. מה שכן, כרגיל אספר על ההתרשמות שלי מבחינת השימושיות במכשיר הסמארטפון.

(המשך בעמוד הכתבה)

בכניסה לתוכנה מקבלים דבר ראשון את רשימת הערוצים שלנו. כמובן שהרשימה תהיה ריקה אם מדובר בהתקנה חדשה.

במקרה שכזה בוחרים בתפריט הקמת ערוץ חדש, וזה המסך שמקבלים:

NEWSBREAK מציעה לנו מספר אפשרויות, מרשימת ערוצים המוכרים להם, דרך חיפוש ברשת, יבוא מקובץ רשימות שלנו ועד הכנסת URL ידנית. במקרה של הפריק, הכנסתי ידנית את הכתובת:

התוכנה נתנה לי לכתוב את הכתובת, הורידה את השם של הערוץ בשביל שאני אאשר (ניתן לכתוב ידנית משהו אחר במקום להוריד), ולחיצה על DONE תייבא את כל ההגדרות.

חזרנו לרשימה. עכשיו יש לנו את התפריט עם האופציות השונות שלו, או REFRESH. איך נכנסים לרשימה. כרגיל, עם הגלגלת הצדדית או כפתור המשחקים, מצביעים על הערוץ הרצוי ולוחצים.

מקבלים את רשימת הידיעות. בתפריט למטה, אופצית ה-CHANNELS מחזירה אותנו לרשימת הערוצים. עכשיו ניתן לבחור ידיעה וללחוץ:

קיבלנו את הידיעה המלאה, עם תמונות והכל. במקרה של ערוץ הפריק, רואים את כל הידיעה הנמצאת בעמוד הראשי. אם לידיעה יש "עמוד כתבה" מורחב, ישנו קישור בסוף הידיעה המוביל אותנו לכתבה המלאה. באתרים אחרים, מקבלים רק 4-5 שורות ראשונות, ואז מחליטים אם ללכת לכתבה המלאה ב-WEB. הכי חשוב, לא צריך לחפש שום דבר, הקישור כבר נמצא בידיעה בקורא ה-RSS.

בתפריט למטה, אפשרות ה-HEADLINES מעלה אותנו שוב לרשימת הידיעות בערוץ הנוחכי.

מסקנה:
כפי שראיתם, חוץ מהתפריטים, ל-NEWSBREAK יש רק מסך אחד שהוא ממש אינטרקטיבי, בו צריכים לכתוב ולהפעיל. כך שעבודת הנדסת האנוש לא כל כך קשה בכדי להעביר אותה לסמארטפון. ובכל זאת, יש לציין שהתוכנה קלה לשימוש, הפונטים מוצגים בגודל טוב גם עבור העיניים העייפות שלי. הכתבות מסודרות היטב. יש לציין את התמיכה בעברית, אותה לא מוצאים בכל קורא RSS. הטקסטים לצערי לא עוברים לצד ימין, אבל גם ככה מאוד קל לקרוא. ולאוהבי הדבר, ישנה גם התמיכה ב-PODCASTS ו-VIDCASTS.

אם אתם מחוברים ל-RSS בדם, התוכנה מומלצת מאוד. עלות התוכנה היא $19.95, וכמו בכל התוכנות של ILIUM ישנה גירסה התנסות ל-30 יום. כל הפרטים באתר החברה.

[ הקודם: "מדוע אין יכולת הקלטת שיחות ומענה קולי במכשירי Phone Edition?" ] [לעמוד הראשי] [ הבא: "Asus משחררת מידע רשמי על ה-P526 הצפוי" ]

Powered By Greymatter





חפש   
חפש באתר עם גוגל   
Google
Web pocketpcfreak.com
חברות התומכות באתר
Onroad
iGo Website
PocketPCNetL (5k image)
Visual CE
Pocket Gear
חפש מוצר באמזון
Search Now:
הגרלות באתר
פרסים ומעמדים
Helio Diamant and Saar Avigour are Microsoft MVPs
אתרים חברים
Pocket PC Thoughts
Pocket PC Writer Net