RSS 1.0 FEED Powered by GM-RSS ארכיון האתר בטל רישום כתוב אלינו משאבי הפריק רישום לאיגרת פורום מייקרוסופט פורום הפריק מי אנחנו דף הבית

סוס טרוייני ברשת הסלולארית של Vodafone Greece
Helio - 15/07/2007
 

מצאתי את הסיפור המעניין הזה בבלוג של Mauricio Freitas וכיוון שתיכף יהיה קישור לאתר המקורי רציתי לתת לו את הקרדיט על היותו המקור שלי.

מתברר שסיפור מסתורי ודרמטי מתחולל כבר שנתיים ביוון השכנה ואנחנו שומעים עליו לראשונה עכשיו.

קבוצת האקרים שזהותה עדיין לא ידועה עד עצם היום הזה שתלה סוס טרוייני עמוק בתוך הרשת הסלולארי של וודפון יוון אשר איפשר להם לאזין לטלפון של ראש ממשלת יוון ועוד כ-100 אנשים בולטים במדינה. הם שתלו תוכנת ROOTKIT ב-4 מרכזיות המיוצרות על ידי Telefonaktiebolaget LM Ericsson ברשת של וודפון, אשר איפשרו ניתוק ה-Transaction Log של המרכזיות ואזנה לשיחות של כל המנויים שהשתמשו במרכזיות הללו.

ההאקרים הצליחו לשמור על פעילותם לא מורגשת על ידי אנשי צוות החברה על ידי התקנת PATCHES במערכת אשר מנעו מהצוות לראות את ה-LOGS של אזנת השיחות.

האופרציה התגלתה כשההאקרים ניסו בינואר 2005 להתקין שידרוג לתוכנה שלהם, והשידרוג גרם להפרעות בשליחת הודעות SMS ברשת, דבר שהדליק אור אדום, יזם בדיקה, בה התגלה שהותקנו במערכת כ-6,500 שורות של קוד, דבר ללא תקדים. גודל הקוד מצביע על עבודה מקצוענית וממוקדת מאוד.

האופרציה אפופת המסטורין נהיית עוד יותר מסטורית עם ההתעבדות במרץ 2005 של מהנדס בכיר של צוות תכנון הרשת של Vodafone. עד היום לא נמצאו האחראים, ולא ניתן לדעת אם היה מדובר בעבודה פנימית כי רוב הנתונים נאבדו או הושמדו על ידי Vodafone.

המומחים אומרים שהחברה יכלה לזהות את האזנות הרבה יותר מוקדם אם רק היו משתמשים בניתוחים סטטיסטים הקושרים את הטלפונים המוזנים לאלה שבשימוש בשביל לבצע את האזנה. נמסר כי החברות כבר עושות באופן סדיר את הבדיקות הללו, אלא שרק לצרכי שיווק ולא לצרכי אבטחה.

כל הסיפור מרים ענן כבד מאוד על חברות סלולאריות המשתמשות בציוד ישן. אין שום אבטחה שזה לא יקרה במקום אחר, ואולי המקרה הבא כבר בדרך.

הידיעה המקורית ב-TechWorld.

[ הקודם: "Contacts Manager - ניהול אנשי הקשר בקצה האצבעות" ] [לעמוד הראשי] [ הבא: "מ iPhone ל iSmoke ב 30 שניות" ]

Powered By Greymatter





חפש   
חפש באתר עם גוגל   
Google
Web pocketpcfreak.com
חברות התומכות באתר
Onroad
iGo Website
PocketPCNetL (5k image)
Visual CE
Pocket Gear
חפש מוצר באמזון
Search Now:
הגרלות באתר
פרסים ומעמדים
Helio Diamant and Saar Avigour are Microsoft MVPs
אתרים חברים
Pocket PC Thoughts
Pocket PC Writer Net