|

הבעיה הגדולה עם הקובץ הזה היא שהוא מחולק יחד עם תוכנות לכאורה טובות. ככה הוא מגיע עם חבילת משחקים, תוכנות הקשורות לנתוני בורסה, ואפילו Google Maps כשמורידים אותה מאתר מסויים שהוא לא האתר של גוגל.
האתר הנדון טוען שהוסיף את התוכנה בשביל לאסוף נתונים על איזה סוגים של מכשירים מתחברים אליו. אבל מה, הם לא מודיעים על כך בזמן ההורדה, והתוכנה בנויה כך שהיא תגן על עצמה שלא תוכלו להסירה. הדבר היחידי שנשאר אחרי שנדבקתם הוא לפרמט את כרטיס הזיכרון ובצע HARD RESET למכשיר.
משום מה, McAfee מצאה לנכון לא לפרסם את שם האתר שמפיץ את הוירוס. אני מנסה לחקור את העניין ואם אגלה מה השם אזהיר את המשתמשים כאן שלא יורידו משם דברים יותר. אבל כנראה שהאתר כבר לא באויר, כי שלטונות החוק המקומיות הורידו אותו ואסרו את המפעילים שלו.
איך יודעים שנדבקתם? אחת התכונות של הטרוייני הזה היא שהוא משנה את ה-HOMEPAGE של ה-INTERNET EXPLORER למשהו שהם בחרו. כך, אם תראו שה-HOMEPAGE של המכשיר השתנה ללא שאתם עשיתם את זה מבחירתכם, יש סיכוי שנדבקתם.
לעמוד ההזהרה של McAfee.
כנראה שנגמרו הימים בהם היינו מסירים בשמחה את תוכנות האנטי-וירוס שמגיעות במכשירים מסויימים.....
|