RSS 1.0 FEED Powered by GM-RSS ארכיון האתר בטל רישום כתוב אלינו משאבי הפריק רישום לאיגרת פורום מייקרוסופט פורום הפריק מי אנחנו דף הבית

חדש: Touch Browser של Makayama - עוד קריצה ל- IPhone
Saar Avigour - 16/04/2008
 

MakayamaLogo (4k image)

האם ה- PPC שלנו יכול להפוך ל- IPhone ואם כן, למה לא "חשבנו" על זה קודם... על שאלות אלו מנסות לענות מפתחות תוכנה רבות ברווח הזמן הצר שעד להשקת WM7, מערכת ההפעלה הבאה של מיקרוסופט, בה החברה מבטיחה "לא רק לסגור פערים" מול המתחרה הטרנדית של Apple, אלא "להציע את הסביבה האולטימטיבית לטלפונים חכמים, עם ובלי מסך מגע".

השגר האחרון בתחום היא Touch Browser של Makayama, ממשק משתמש שונה (ומנסה לדמות לזה שבתפוח..), מאפשר לצפות בדפי אינטרנט במצב Desktop, עם גלילה.

הכי פשוט להבין במה דברים אמורים מצפייה בסרטון הבא:

ובכן, מה זה כן ומה זה לא.

זה בשום פנים ואופן לא "עוד Browser מלא", שכן מתחת לממשק המשתמש החינני שוכן (במוצהר) המנוע הקיים של Mobile Internet Explorer. זה בטח לא Safari, ואף לא מתיימר להיות. ייתכן אפילו שתוספת פיצ'ר ה- Zoom-In ב- Mobile Internet Explorer המצורף למה"פ WM6.1 חביבה לא פחות. בקיצור, אפילו זה "אדום בפנים, ירוק בחוץ ועם גרעינים של אבטיח..", זה לא אבטיח. אם מיקרוסופט הייתה מוסיפה ל- MIE 6.1 את Touch Browser כתכונה, היינו מקבלים מוצר שהסה"כ שלו הרבה יותר סימפטי, אבל זה לא קרה.

מה שנותר לאלו שמעדיפים את Windows Mobile ואת MIE ורוצים לרענן את ממשק המשתמש, לאלו שהמכשירים שלהם אינם ברשימת המיועדים להשתדרג למה"פ WM 6.1, ולמי שמרבה לגלוש ב- PPC/PE שלו (הסטטיסטיקה טוענת שיותר ויותר גולשים עושים את זה על המסך הקטן), זה פתרונות חביבים כמו Touch Browswer.

ניתן לרכוש מאתר המפתח ב- 14.95 דולר, גם ישירות בלחיצה כאן.

גרסת התנסות אינה מוצעת, לפיכך פרטים נוספים בכתבה שבהמשך.

האם היישום תומך באתרים עבריים ?

התשובה היא כן. אבל זה כן בע"מ, שהמנעד שלו תואם לחלוטין את זה של מנוע ה- MIE (ר"ת ל: Mobile Internet Explorer). זאת אומרת שמה שרואים שם, רואים כאן ומה שלא, למשל דפי אינטרנט מבוססי AJAX או Flash, לא...

כך נראה דף אינטרנט של האתר הזה, במצב Desktop, כשבכוונה ל"שולחן עבודה וירטואלי" עם רזולוציית מקור וניווט בגלילה מעלה/מטה ושמאל/ימין.

Makayama2 (34k image)


וכך נראה אותו דף במצב Smartphone, בדומה למצב One Column ב- MIE, מאפשר גלילה מעלה/מטה בלבד.

Makayama1 (53k image)


האם היישום תומך בהקלדה בעברית ?

מעניינת ושימושית היא מקלדת עצמאית של היישום. זו מאפשרת הקלדה נוחה של כתובות URL באצבע (במילים אחרות, ללא חרט..:-)..). המקלדת אמנם אנגלית, אולם משום שייעודה ממוקד, כאמור, וכל עוד שעדיין לא מקלידים בשוטף כתובות URL בעברית זו צרה קטנה. למה בכל זאת זו צרה, ובכן היות וכשנרצה להקליד ערך בעברית במנוע חיפוש, לא נוכל לעשות זאת. יש להניח שאם היישום יהיה פופולרי דיו, הבעייה תיפטר ע"י איזה מפתח ישראלי זריז אצבעות. שיתוף הפעולה של Makayama צפוי ובד"כ ניתן.

Makayama3 (57k image)


האם היישום ידידותי ונוח יותר מהמקור ?

Touch Browser מציע צבר הגדרות בסיסיות. בסה"כ ניתן לומר שהגדרות ותפעול לא יהוו בעייה אפילו למשתמש מתחיל, וזו בהחלט מעלה.

Makayama4 (42k image)

חבל שצבר ההגדרות אינו כולל אפשרות שליטה בשינוי רגישות ה- TouchFlow של מסך המגע ב- PPC. אין דבר, יישומי צד ג' מוכרים יעשו זאת. אפרופו גלילה, במכשיר עליו נבדק ה- Touch Browser של Makayama, ה- TyTN II שלי, הגלילה עובדת יפה להפליא גם עם מגן המסך המתחייב.

לסיכום:

ולמה אני כבר לא קונה IPhone וטורח כל הזמן להעמיס את תקשורתן ה- WM 6.1 שלי בעוד ועוד יישומים שכל תכליתם לשוות לו את חוויית המשתמש של התפוח ההוא. זה מן הסתם כבר נטחן עד עייפה ואין לי מה להוסיף חוץ מזה שכל אחד חי היכן שמגיע לו. נחזור לעצם עניין ה- Touch Browser. נחמד. חביב. לא יקר. לא מתיימר להיות מה שהוא לא. במקרה שלו, הלאוים הם דוקא חיוביים. למי שלא יהיה לו WM 6.1 במכשיר זה אפילו מועיל. בכל מקרה, תואם מה"פ WM2003 עד WM 6.1 בסביבת Pro (מסכי מגע). אינו תואם לגרסאות Standard (ללא מסך מגע), מסיבות מובנות.


[ הקודם: "מבצע חדש בGPSNOW" ] [לעמוד הראשי] [ הבא: "השקה רשמית ל – I-GO 2008 : האירוע" ]

Powered By Greymatter





חפש   
חפש באתר עם גוגל   
Google
Web pocketpcfreak.com
חברות התומכות באתר
Onroad
iGo Website
PocketPCNetL (5k image)
Visual CE
eCase
Pocket Gear
חפש מוצר באמזון
Search Now:
הגרלות באתר
פרסים ומעמדים
Helio Diamant and Saar Avigour are Microsoft MVPs
אתרים חברים
Pocket PC Thoughts
Pocket PC Writer Net