הבחור ב-BOY GENIUS REPORT באמת בר מזל או בעל קשרים מצוינים. רק השבוע הוא כבר פתח את ה-VOX ועכשיו את ה-KAISER.
שימו לב, המכשיר הזה היה בהתחלה מתוכנן על ידי HTC לאוקטובר, עכשיו עדכנו את ה-ROADMAP וכנראה שהוא יהיה בחוץ כבר ביולי. מדובר ביותר מסתם שידרוג ל-TYTN, הקונצפציה קצת אחרת. למרות שלא מצדיק שידרוג לבעלי TYTN או JASJAM, למי שמחפש מכשיר חדש הוא בטח "הדבר הבא" ואולי כדאי לחכות עד יולי למי שקונה בחו"ל. עבור הקונים בארץ, קשה לצפות מתי הוא יעשה את עלייתו ארצה. התהליך יכול להיות יחסית ארוך.
את הפרטים על המכשיר כבר פירסמנו ממש לפני מספר חודשים עם ההכרזה, בכתבה כאן.
דגמי WM6 מתחילים להיות זמינים לרכישה...... בסינגפור
האתר PPCSG.com מדווח לנו שהייבול החדש של מכשירי WM6 מתחיל להופיע ולהיות זמין במדפים שם בסינגפור.
בתחילת השבוע האחרון השיקה DOPOD שני דגמים, ה-C500 (שהוא ה-HTC Vox) וה-C730 (שהוא ה-HTC Cavalier) ואלה כבר נמצאים למכירה רחבה במדינה.
עכשיו היה הסיבוב של HP, אשר השיקה את ה-HP Ipaq S510, מכשיר חדש לגמרי של החברה:
שימו לב לתמונה: למכשיר הזה צורה של טלפון, גודל של טלפון נוקיה קטן, מקלדת של טלפון; למרות כל זה, הוא מכשיר פוקט פיסי בעל מסך מגע בגודל 2.2 אינץ'. גודלו בתמונה הוא כמעט גודלו הטבעי. הוא תומך בתקשורת GSM/GPRS/EDGE, אבל לא בדור שלישי. יש לו בלוטות' ו-WIFI. כמובן, בעל כל האפשרויות של PUSH MAIL הקיימות ב-WINDOWS MOBILE. אין לי פרטים על מעבד וזיכרון, אבל למי שמחפש טלפון תרתי משמע, זוהי אופציה מצויינת. ולפי מה שאני שומע, לא ייקח הרבה זמן עד שהוא יהיה גם אצלנו בישראל.
המחיר בסינגפור הוא סביב ה-US$460. מעניין כמה הוא יעלה כשיגיע לכאן.
עדכון חשוב: אופס! טעות שלי. סער מעדכן אותי שלמכשיר הזה אין מסך מגע, מדובר במכשיר WM6 Standard (כלומר, סמארטפון). הלכתי לבדוק במקורות וזה אמנם נכון. נתנצל על הטעות.
תמונות נוספות של המכשיר ופרטים נוספים עליו בכתבה מצויינת של CHRIS LECKNESS ב-MOBILITY SITE.
Saturday, May 26, 2007, 10:25AM לפי שעון ישראל --- נרשם על ידי Helio
כאן לא מדובר בפוקט פיסי, אך גם יכול לעניין הרבה אנשים כאן; מדובר בניידות מסוג אחר.
בכנס ה- Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) 2007 שבלוס אנג'לס לפני שבועיים, חברת מיקרוסופט הציגה כ-15 טלפוני VOIP המסוגלים להתחבר ל-Office Communications Server 2007, וגם את ה-Office Communicator 2007, תוכנת ה-CLIENT של מיקרוסופט ל-VOIP.
המכשירים הם פרי פיתוחן של 9 חברות מובילות בתחום הניידות, והן: ASUSTek Computer, GN, LG-Nortel, NEC, Plantronics, Polycom, Samsung, Tatung, ו-Vitelix. כל החברות הללו עובדות יחד עם מיקרוסופט בכדי ליצור את המכשירים הראשונים שישווקו יחד עם שרת התקשורת של מיקרוסופט, וכל המכשירים כבר נמצאים בשלבים האחרונים של בדיקות האיכות והביצועים.
לדברי אנשי מיקרוסופט, הניתוק בין הטלפונים ומערכות ה-DATA במשרד הוא אחד הגורמים המרכזיים להעדפה הניתנת על ידי המשתמשים לסוגים אחרים של תקשורת."עם החיבור של הטלפון המשרדי לדוא"ל, instant messaging, ומערכות מידע, אנחנו נשים את התקשורת הקולית בחזרה במרכז העסקים" - דברי Jeff Raikes, נשיא של Microsoft Business Division.
יש לציין ש-Office Communications Server 2007, Office Communicator 2007 ומכשירי הטלפון הנדונים הם כולם בשלב בדיקות בטא, וצפויים להשקה לפני סוף השנה.
לאחר כמעט 4 חודשים, בהם הייתי צריך לבנות מחדש גם את בסיס הנתונים של רשימת ה-HOTSPOTS וגם את ה-SCRIPTS שמקבלים את העדכונים שלכם ומפרסמים אותם בעמוד באתר, רשימת ה-HOTSPOTS שוב בחיים.
עדיין נמצא שם באג כזה או אחר, לדוגמא העובדה שכרגע כל הדיווחים נמצאים עם הכיתוב NEW ליידם, אך זה יתוקן בימים הקרובים.
בינתיים, הדיווחים שהוכנסו בחודשים האחרונים כבר נמצאים כולם ברשימה.
אליו
Saturday, May 26, 2007, 09:50AM לפי שעון ישראל --- נרשם על ידי Helio
BodyGuardZ מציגה גישה שונה להגנת ה- PocketPC (ומגוון מכשירים ניידים ויקרים נוספים). "קיט" של מדבקות מפלסטיק דביק (צד אחד), שקוף (יש גם צבעוני), גמיש וחסין שריטות, חתוך מראש (Pre-Cut) למידות המכשיר הספציפי, יצמד לגוף המוצר כמו אותה קרציה שאי אפשר להפטר ממנה ב- PickUP Bar אופנתי.
הרעיון עובד היטב, וניתן לראות זאת בסרטון דלעיל. עוד יותר יפה, זהו קונספט מינימליסטי לבעייה ענקית. מבלי להוסיף למידות ולמשקל, BodyGuardZ מספק ל- PDA היקר שלך הגנה סבירה מקשיי היומיום. אפרופו, גם המחיר לא בשמיים ויש שמספקים בחבילה בודדת, שני קיטים. למקרה שהמדביק בעל ידיים שמאליות במיוחד...
Slavik חבר וותיק במע' הפורומים של הפריק, הזמין חבילה עבור ה- JasJam שלו והתלהב.
רשמיו בסקירתו המובאת בהמשך (סקירה וצילומים: Slavik)
Friday, May 25, 2007, 01:25PM לפי שעון ישראל --- נרשם על ידי Saar Avigour
ביוזמה שהיא ספק-בדיחה-ספק-בקשה, המפתחים של ה-ZUNE במיקרוסופט הציבו ב-HQ של המחלקה את "תיבת חנינה מ-IPOD", תיבה גדולה בה מתבקשים כל עובדי מיקרוסופט שהתעייפו מה-IPOD ועברו ל-ZUNE להשליך את ה-IPODS הישנים שלהם.
רוב האנשים שראו את התיבה החשיבו את זה כבדיחה, גם כי לדיבריהם במחלקת ה-ZUNE רוב העובדים מעוניינים להחזיק גם IPOD ולנתח את התחרות. בכל מקרה, נראה לפי התמונה שלא הרבה ממש החליטו להשליך את המכשירים שלהם שם....
Proporta כנראה עוברת שלב, ואחרי הרבה שנים שהיא השיקה לרוב נרתיקים פשוטים היא כנראה עוברת ל-"תיקים" משוכללים יותר. אז אם לפני מספר חודשים הם השיקו את ה-Proporta Gadget Bag (אותו קיבלתי ל-REVIEW לפני שבוע), עכשיו יצא התיק הגנה למכשיר ה-PND (או PDA עם GPS).
מדובר בתיק למכשיר אחד, שמטרתו להגן על המכשיר בזמן שאתם מסתובבים איתו אתכם מחוץ לרכב. מדובר בתיק קטן ויפה, עם מבנה וחומר הגנה פנימי שימנע נזקים למכשיר הנובעים מטילטול או מכות. יש לו גם חגורה המאפשרת לקשור אותו ליד להשאה קלה ביותר.
התיקב מגיעה ב-3 גדלים:
Small: 100mm (width) x 85mm (height) x 60mm (depth) Medium: 125mm (width) x 100mm (height) x 80mm (depth) Large: 140mm (width) x 100mm (height) x 35mm (depth)
המחיר הוא כ-$20, וקוראי PocketPCFreak מקבלים כרגיל 5% הנחה על ידי שימוש בקוד FREAK בזמן התשלום.
חברת גרטנר הוציאה את ה-REPORT שלה, והוא מפתיע ומציין שלמרות שחברות כמו RIM ו-PALM התחילו להסב את המוצרים שלהם מ-PDA ל-SMARTPHONE השוק הזה, שבעבר היה די סטטי, עבר ברבעון האחרון עליה של כ-40%.
תנחשו מה: הדרייבר הגדול לעליה הזאת היו מכשירי Windows Mobile, עם עליה של 64% במכירות שלהם.
בשוק הסמארטפון, גרטנר מציינת את סמסונג אשר גדלה מ-2,150 בשנה שעבר ל-451,000 יחידות של ה-BLACKJACK ברבעון הראשון של השנה עקב שיווק נכון של המכשיר יחד עם רשת סינגולר האמריקאית.
הדו"ח מציין שהעלייה במכירות ה-PDA באה בעיקרון כתוצאה מדרישות הקשורות לניווט, דבר הממקם את מיו במקום מכובד ברשימה, אך גם מציין שהמגמה הכללית היא מעבר של העניין של רוב המשתמשים מ-PDA למכשירי סמארטפון בעלי יכולות MESSAGING חזקות הקשורות לדואר אלקטרוני ארגוני.
כנראה שאנחנו מתקרבים להשקה של מכשיר ה-Smartphone הראשון של אסוס, ה-M530w. הפרטים כבר מופיעים בהודעה לעתונות באתר של החברה.
מדובר במכשיר סמארטפון קטן, במידות 117x65x13.8mm ומשקל 135g, הכולל תקשורת GSM, GPRS וגם UMTS. יש לו מצלמה קדמית לשיחות וידאו, ובקיצור, נראה מכשיר מוצלח ביותר.
מבחינת התכונות, הוא מתאים לשוק הישראלי כמו כפפה. אבל, כידוע, אישור סוג של מכשירי דור שלישי אצלנו הוא עדיין סיפור ארוך מאוד הכולל השקעה של זמן וכסף שלא כל כך מבטיחים שהמכשיר יאושר, כך שיהיה מעניין לראות עם המכשיר הזה בכלל יגיע אלינו.
BLUEMOUSE היא תוכנה לחיבור עכבר BLUETOOTH למכשיר Pocket PC.
התוכנה אמורה לעבוד עם כל עכבר בלוטות' סטנדרטי העובד דרך פרופיל ה-HID. הדבר יכול להיות שימושי להרבה אנשים, במיוחד אם כבר יש להם עכבר בלוטות' מחובר למחשב.
עלות התוכנה היא $20.95, אבל ישנה גירסת ניסוי בשביל שתוכלו לבדוק אותה עם העכבר שלכם. המפתחים כותבים Unlimited Trial, אבל האנגלית שלהם לא מי יודע מה, ואני מאמין שהם מתכוונים שה-TRIAL לא מוגבל בפונקציונאליות, קרוב לודאי רק בתאריך. אז תבדקו!
Softbank משיקה ביפן מכשירים של HTC ושל TOSHIBA עם WM6
מכשירי ה-WM6 מתחילים להגיע ליפן, והראשונה המוציאה אותם לאור הרחוב היא חברת SOFTBANK.
החברה הוציאה שני מכשירים חדשים המבוססים על מערכת ההפעלה החדשה. המכשיר הראשון הוא בעצם מכשיר הדגל ביישום ההסכם בין SOFTBANK ו-HTC. המכשיר ייקרא X02HT, והוא בעצם הגירסה היפנית של ה-HTC Cavalier, מכשיר הסמארטפון החדש של HTC שבא להחליף את ה-EXCALIBUR המוצלח.
ה-X02HT מגיע עם מסך של 2.4 אינץ', מצלמה 2MPix, Wifi b/g, Bluetooth, ותקשורת GSM ו-W-CDMA המתורגמת אצלנו לשם UMTS. מכשיר זה שוקל רק 120g בכיס.
מכשיר שני הוא ה-X01T, שהוא הגירסה של SOFTBANK ל-TOSHIBA G900:
המכשיר הזה מגיע בלבן או שחור, ואלו התכונות החשובות: בנוסף ל-GSM ו-UMTS הוא תומך ב-HSDPA, יש לו תמיכה ב-Bluetooth ו-Wifi b/g, גודל המסך הוא 3 אינץ' ברזולוציה VGA, מצלמה 2Mpix ומשקל של 198g.
את המכשיר הראשון נראה בקרוב בכל מקום בעולם תחת שמות שונים, היות ומדובר במכשיר של HTC. אבל הטושיבה, לצערי, כנראה שיישאר רק ביפן.
חברינו ב-FREAKOM שלחו לנו מבצע מעניין לכל החושקים ב-TREO 680:
למי שלא מכיר, הוא אחד המכשירים של סדרת המכשירים החדשה של PALM אשר התחילו להופיע לפני כשנה. לעט לעט, כל המכשירים החדשים ייכנסו לישראל. במקרה של ה-680, מדובר במכשיר הפועל עם מערכת ההפעלה PalmOS.
המכשיר נמצא אצלם למכירה במחיר מוזל של 3,999 ש"ח המחולקים ב-36 תשלומים. כך שבהחלט מדובר בהזדמנות טובה אם אתם פריקים של TREO ומעוניינים במכשיר חדש.
CNET Asia סקרה לאחרונה את ה-Asus P735, מכשיר הדור השלישי הראשון של ASUS.
המכשיר קיבל תוצאות טובות מאוד בסקירה שלהם, עם ציון 7-10, כאשר שלושת הנקודות הראשיות שהורידו את הציון היו העובדות שאין לו HSDA ("רק" UMTS), אין לו GPS פנימי, ושה-SHUTTER של המצלמה איטי מדי.
המכשיר הוא דור ההמשך של ה-725 המוצלח, עם תוספת של תמיכה ב-3G. בנוסף, למרות שהמכשיר שנבדק על ידי CNET הריץ WM5, לדברי ASUS עד לתחילת השיווק WM6 עבורו כבר תהיה מוכנה וכל המכשירים שיימכרו כבר יהיו עם הגירסה החדשה.
כיוון שמדובר במכשיר 3G, לדעתי ייקח זמן עד שנראה את המכשיר הזה באופן רשמי בארץ. זה כתוצאה מכך שכל השינויים שנעשו לפתיחת השוק בישראל פוסחים מעל מכשירי הדור השלישי ומעלה. אלה ממשיכים להדרש לאישור סוג של לפחות חברה סלולארית אחת לצורך כניסה לשיווק בארצנו.
רונלייט משיקה בישראל את הדגמים החדשים של מכשירי ASUS
רונלייט השיקה אתמול בישראל את הדגמים החדשים של אסוס, ה-A686 וה-A696.
המכשירים הללו דקים וקלים במיוחד, ומכוונים למשתמש הרואה בניווט אחת המטרות הראשיות של המכשיר. לדגמים החדשים משקל מזערי של 165 גרם, מסך מגע בגודל 3.5 אינץ', Anti-Glare לצפייה בתנאי שמש קשים במיוחד,Microsoft Windows Mobile 5, SiRF Star III,., Remote Presenter, רמקולים המאפשרים ניגון של קבצי מידיה פורמטים שונים כמו: WMV, WMA MP3. כמובן, בהיותם מכשירי פוקט פיסי, הם מספקים ותמיכה במגוון תוכנות שונות וכל מה שנאמר כאן באתר בתוקף עבורם.
הערה חשובה: למרות שכתוב לעיל שהמכשירים מגיעים עם WM5, השבוע הכריזה אסוס על כך שלמכשירים הללו יהיה שידרוג חינם ל-WM6 כבר ביולי, על ידי הורדת השידרוג מהאתר של החברה.
דגם A686 מגיע עם מעבד Intel XScale 312Mhz, עם Flash ROM של 128MB ו- RAM של 64MB. בנוסף ישנה תמיכה פנימית ב-Bluetooth 2.0. מחירו לצרכן כולל מע"מ: 2,100 ₪
דגם A696 מגיע עם מעבד Intel XScale 416Mhz, עם Flash ROM של 256MB, ו- 64MB של RAM. הוא תומך ב-Bluetooth 2.0 וגם ב-wifi b/g. מחירו לצרכן כולל מע"מ: 2,400 ₪
אתמול התקיים בדיזנגוף סנטר האירוע "הנדי מארחת את פוקט".
הקהל שפקד את ההרצאות
אני חושב שדי בתמונה הזאת בשביל להסביר על קצה המזלג את ההצלחה של האירוע. איני יכול לתת מספרים מדויקים על כמה אנשים היו שם, אבל דבר אחד היה ברור: מדובר במספר חסר תקדים, ואלה המופיעים בתמונה הם רק חלק קטן מגודל הקהל שהסתובב בין הדוכנים שהציגו מוצרים של חברות שונות.
יותר תמונות ועוד קצת על מה שקרה בעמוד הכתבה.
Tuesday, May 22, 2007, 07:36AM לפי שעון ישראל --- נרשם על ידי Helio
הערב - כנס "הנדי מארחת את פוקט 2007" - והרבה מבצעים במשך היום
הנדי מתכוננת לקבלת מאות אנשים בכנס הערב. עקב מספר הרישומים הגדול ביותר בהיסטוריה של הכנסים הללו, הודיע לי אתמול בערב אבישי פריז, בכיר בחברה, שהחברה הכינה היערכות מיוחדת בשביל לאפשר לכל הלקוחות הבאים בכוונה לקנות את האפשרות לקבל מבצעים מיוחדים במשך כל שעות היום.
כך שכדאי לשים לב: החנות תהיה פתוחה ותמכור את המוצרים שבמבצע במחירים מיוחדים כבר בשעה 10 בבוקר, והמבצע יערך במשך כל היום עד לשעה 17:30. בשעה 17:30 תסגר החנות וכל הצוות יתפנה לקבלת הפנים לקהל שמגיע להרצאות.
המבצעים שווים. רק לשם מספר דוגמאות, תוכלו לקנות שם מכשירי TREO 680 ו-HTC TYTN במחירים מיוחדים; כמו כן, מכשירי PND מהמותגים MIO, FUJICOM ו-PATHFINDER גם במחירים נמוכים מאוד. ומה עם IGO לפוקט פיסי? מחיר מבצע של 790 ש"ח בלבד.
את המבצעים כולם אתם יכולים לראות בעמוד המבצע של הנדי. מתברר שמי שחיכה עד היום בשביל לקנות עשה את הדבר הנכון. רק תדאגו להגיע לחנות לפני השעה 17:30.
נתראה שם.
Monday, May 21, 2007, 06:54AM לפי שעון ישראל --- נרשם על ידי Helio
אחרי השקה מוצלחת של מכשירי ה-PDA של AIRIS בשוק הישראלי, בנדא מגנטיק מתקדמת עלה ומשיקה סידרת מוצרי PND איכותיים של חברת NOVOGO:
ה-Novogo S-700 החדש
ה-Novogo T-700 החדש
מערכות ה-PND הן מערכות יעודיות לניווט לדוגמת רבים המכשירים המצליחים כיום בשוק הניווט. ה-S700 יופעל על ידי מעבד חזק של 400MHz, ונתמך על ידי סוללת ליתיום חזקה של 1800mAh. ה-T700 ירוץ עם מעבד של 266MHz, מספיק בהחלט למערכת PND. המסכים בשני המכשירים הם בגודל 3.5 אינץ', ומוכנים לעבודה בתנאי תאורה חזקים בהם מתקשים לראות את התמונה במכשירים אחרים.
שני המכשירים יבואו עם מערכת ניווט ייחודית של NOVOGO, שהיא ממשק למשתמש ייחודי למוצרי החברה הפועל על הבסיס של תוכנת ה-IGO המוכרת לכולנו.
תוכלו לראות בעמוד הכתבה את ההודעה לעתונות הרשמית של חברת בנדא מגנטיק.
משולחן העריכה, ברצוני לאחל מזל טוב ובהצלחה לבנדא מגנטיק עם המותג החדש.
Sunday, May 20, 2007, 10:19AM לפי שעון ישראל --- נרשם על ידי Helio
אתמול פירסמה חברת ASUS את רשימת מכשיריה שיקבלו שידרוג ל-WM6, ובכך הלכה בעקבות מספר גדול של חברות אשר כבר הוכבזו על השידרוגים.
מכשירי ASUS אשר יקבלו שידרוג הם: A639/A626/A686/A696 ו-P535/ P735. החדשות טובות בשביל המשתמשים בארץ שקנו את ה-639 או את ה-535, אך רעות למי שקנה 636, 632 או 525, אשר לא יקבלו שידרוג.
השידרוג יהיה זמין באתר של ASUS ביולי להורדה בחינם.